Over Beter Wielrennen

Beter Wielrennen is een initiatief van Dennis Oolbekkink. Ik heb een enorme passie voor wielrennen en heb veel interesse in trainingsmethodes. Vanaf mijn zestiende ben ik initiator en organisator van de wielerronde van Nieuw-Vennep. Samen met een maat hebben wij dit voor een schoolproject opgestart. Na vier jaar heb ik het stokje overgedragen, maar het wielervuur brand nog door in mijn lichaam. Zo ben ik twee keer een halve week achter de Tour de France aan gereden en kijk ik het liefst elk rondje om de kerk dat wordt uitgezonden op tv. Ik fiets zelf gemiddeld zo’n 10 uur per week en rij regelmatig een wedstrijd mee. Ik heb Economie en Bedrijfseconomie gestudeerd en volg nu de Master Finance aan de Vrije Universiteit.

Eigen trainingsmodel

Vanwege de wiskunde- en programmeervakken, heb ik de kennis opgedaan om een eigen model te ontwikkelen. Dit heb ik gedaan door de vermoeidheidsscores van de Polar en Garmin, op basis van dezelfde hartslagzones te analyseren. Elke hartslagzone heeft per minuut een bijdrage aan de vermoeidheidsscore. Enthousiast dat ik was over mijn eigen model en de opgedane kennis via de Cycling Bible van Joel Friel, heb ik mijn eigen trainingsschema samengesteld en ben ik het model vrij nauwkeurig gaan volgen. Na elk trainingsblok nam ik gas terug om de vermoeidheid weer naar nul te krijgen.

Ervaring

En het werkte. Elke keer dat ik me super voelde, kon ik dat terugzien in het model. Het jaar stond in het teken van de Ronde van Nieuw-Vennep op 24 juni, mijn eigen ronde. De taperperiode naar die dag toe pakte zó perfect uit. Ik voelde me top, vol energie en vertrouwen. Zo goed heb ik nog nooit gereden, met winst als absolute bekroning.

Op deze website deel ik mijn ervaringen, doe er je voordeel mee!