Gulperberg (⭐️⭐️) Profiel en Beklimming

Gulpen              Partij

🚩 0,6 km          🚩 0,6 km      
📈 8%                📈 9%
‼️ 19%              ‼️ 15%         
⬆️ 49 meter      ⬆️ 56 meter

De Gulperberg is een bekende naam onder de wielerliefhebbers. Deze beklimming zit standaard in de Amstel Gold Race, maar zorgt nog niet voor de schifting. Hij kan vanaf twee kanten beklommen worden.

De klim vanuit Partij is het lastigst, terwijl de klim van Gulpen het steilst is. In het filmpje beklimmen Robert Gesink en Michael Boogerd de steile kant, terwijl ze de zwaarste kant afdalen.

Vanuit Gulpen draai je aan lage snelheid de klim op. Hier rijd je direct tegen een muur aan. De eerste honderd meter is al boven de 10%, terwijl daarna maar liefst 19% overwonnen moet worden! In de bocht naar links is dit steilste stuk. Na deze eerste twee honderd meter, loopt de klim beter aan een procent of 5.

Vanuit Partij is het profiel omgedraaid. De eerste honderden meters gaan nog prima. Hier zit het venijn hem juist in de staart. Je ziet de weg (en top) voor je liggen, maar het duurt erg lang om deze te bereiken. De laatste twee honderd meter gaan zelfs aan 14%.

Aan jou de keuze welke je wil beklimmen! Welke je ook kiest, vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht bovenop de heuvel. Er is een panoramaplek bij het Mariabeeld.

Gulperberg (Gulpen) profiel en beklimming Gulperberg (Partij) profiel en beklimming