Hartslagmeter en Fietscomputer

Het belang van een hartslagmeter is inmiddels bekend. Het trainen op basis van hartslagzones kan je enorm helpen bij het halen van je doelen. Een app zoals Polar Beat is goed te gebruiken voor het meten van je hartslagzones. Je koopt een goedkope hartslagband met een bluetooth functie en koppelt deze in de app. Je start een activiteit en de hartslag wordt automatisch gemeten en opgeslagen in de app. Na de training sla je de activiteit op en daarna krijg je inzicht in de resultaten.


Geonaute Smart (€35,99)

Een zeer geschikte en goedkope hartslagband hiervoor is de Geonaute Smart. Deze hartslagband heb ik zelf jarenlang gebruikt en heeft mij nooit in de steek gelaten. Hij is te koppelen op vrijwel alle sportapps (inclusief strava). Voor een schappelijke prijs kan je dus al aan de slag met het analyseren van je hartslag. Echter is het bekijken van je hartslag alleen mogelijk na afloop van de training.

Fietscomputer

Wil jij ook je hartslag kunnen zien tijdens de training? Dan raden we je aan om een fietscomputer erbij te nemen. Garmin en Wahoo lopen hierbij voorop en bieden uitstekende producten aan.


Garmin Edge 520Garmin Edge 520 

Dit is een ideale fietscomputer voor de wedstrijdfietser. Hartslag, cadans en snelheid worden perfect weergegeven. Daarnaast heb je nog veel meer functies, zoals onder andere hoogteverschil, temperatuur en live-segmenten van Strava. Ik heb zelf de Garmin Edge 520  en deze bevalt me super! Echt een aanrader.

Wahoo Elemnt BoltWahoo Elemnt Bolt

Deze computer heeft dezelfde functies als de Garmin Edge 520 en onderscheidt zich door een langere batterijduur en een gebruiksvriendelijker toestel. Ook is de navigatie beter dan de Garmin. Daarom valt deze fietscomputer duurder uit dan de Garmin Edge 520.