Voorbeschouwing Etappe 1 Vuelta

Victor Campenaerts

De Vuelta zal worden afgetrapt met een korte tijdrit door het centrum van Malaga. De laatste keer dat de Vuelta begon met een individuele tijdrit was in 2009, in Assen. Die werd toen met groot machtsvertoon gewonnen door Fabian Cancellara. Etappe 1, een proloog, is 8,0 km lang en heeft een licht hoogteverschil. Het zal een secondenspel worden tussen de favorieten voor de dagzege. Voor de klassementsrenners is het zaak om de schade te beperken.

 

📆 Zaterdag 25 augustus

🚩 Malaga >> Malaga (8,0 km)

⏰ 17:26 uur

🏁 20:30 uur

📺 SPORZA, NOS.nl

***** Rohan Dennis

Rohan Dennis is de topfavoriet voor vandaag. Hij won de individuele tijdrit in de Giro en werd 2e achter Tom Dumoulin in de proloog. 

**** Michal Kwiatkowski, Victor Campenaerts

Michal Kwiatkowski won de proloog in de Dauphiné. Dit jaar werd hij vierde in de individuele tijdrit in de Tour. Victor Campenaerts werd 3e in de proloog van de Giro en zag daarmee zijn grote droom uit elkaar spatten. Drie weken geleden werd hij Europees Kampioen tijdrijden. Kan hij nu wel de etappezege en leiderstrui veroveren?

*** Matteo Trentin, José Goncalves, Matthias Brändle

Matteo Trentin eindigde in de kletsnatte tijdrit in de Tour van 2017 als 5e. José Goncalves werd zelfs 4e in de heuvelachtige openingstijdrit van de Giro in Jeruzalem. Daarentegen won Matthias Brändle vorig jaar de tijdrit in respectievelijk de Ronde van Denenmarken en de Ronde van België.

** Peter Sagan

De Slowaakse alleskunner Peter Sagan weet wel raad met een proloog. Vorig jaar werd hij 18e in de proloog van de Tour. Deze tijdrit is wat korter, waardoor het hem nog beter zal liggen.

* Richie Porte, Lars Boom, Jonathan Castroviejo, Dylan van Baarle, Wilco Kelderman, Ion Izagirre

Richie Porte kan goed tijdrijden, maar laat dat niet altijd zien. Datzelfde geldt ook voor Lars Boom. Vorig jaar won hij de tijdrit en het klassement in de Ronde van Groot-Brittanië. Met die vorm kan hij hoog eindigen. Jonathan Castroviejo strandde op 1 seconde van de Europees Kampioen Victor Campenaerts. Dylan van Baarle werd Nederlands Kampioen tijdrijden. Daarnaast heeft Nederland met Wilco Kelderman nog een uitstekende tijdrijder in de Vuelta rondrijden. Als laatste outsider willen wij Ion Izagirre noemen. Deze Spanjaard reed vorig jaar maar liefst 3 tijdritten bij de eerste 5 op World-Tour niveau.

Doe mee aan onze Scorito-Poule!

Voorspel & Win!