Voorbeschouwing algemeen klassement Vuelta (Update!)

Rode trui

Vorig jaar won Chris Froome het algemeen klassement van de Vuelta. Vincenzo Nibali en Ilnur Zakarin completeerden het podium in Madrid. Dit jaar staat Froome niet aan de start en is Nibali nog aan het herstellen van zijn gebroken rugwervel. Wie zijn de grootste kanshebbers van aankomende editie? Wij hebben een uitgebreide voorbeschouwing gemaakt.(Update: 29-8-2018 14:20) 

***** Nairo Quintana, Simon Yates

Nairo Quintana had, ondanks een etappewinst, een teleurstellende Tour. In Spanje reed hij in 2016 naar de overwinning, toen ook na een tegenvallende Tour. Hij werd weliswaar derde, maar op ruim 4 minuten van Froome. Hij behoort deze Vuelta bij de topfavorieten. Simon Yates bleek dit jaar een enorme stap vooruit te hebben gezet. De Brit leek de Giro-zege niet meer te kunnen ontgaan, maar in het laatste weekend was het helemaal op. In de Vuelta gaat hij op herkansing. Met een etappezege in de Ronde van Polen op zak, reist hij met veel zelfvertrouwen af naar Spanje. Hij liet in etappe 4 al zien dat het met de benen wel goed zit.

**** Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran

Miguel Angel Lopez werd knap 3e in de afgelopen Giro. Vorig jaar reed hij na een moeizaam begin, een zeer verdienstelijke Vuelta met 2 etappezeges en een 8ste plek in het klassement. Kan hij voor het eerst in zijn carrière meestrijden voor de eindoverwinning? Rigoberto Uran rijdt daarentegen al een tijd mee en eindigde drie keer op het podium van een grote ronde. Hij begon met torenhoge verwachtingen aan de afgelopen Tour de France na zijn 2e plaats vorig jaar. Hij reed echter matig tijdens de eerste week en viel ook nog eens hard in de kasseienetappe. In de Vuelta wil hij alsnog zijn klasse tonen. Gezien zijn 6e plaats in San Sebastian is hij snel hersteld van zijn val en klaar voor een sterke Vuelta.

*** Fabio Aru, Wilco Kelderman, Thibaut Pinot, Emanuel Buchmann

Fabio Aru heeft na zijn overstap naar UAE nog geen goed resultaat geboekt. De druk neemt daarom steeds meer toe op de 28-jarige Italiaan. Gaan we weer eens de oude Aru zien? Hij weet ieder geval hoe je de Vuelta moet winnen. Wilco Kelderman viel tijdens het NK wederom op zijn geplaagde schouder. Het herstel verliep vlot en hij heeft hard getraind voor de Vuelta. Vorig jaar mistte hij op een haar na het podium. Thibaut Pinot moest met uitdrogingsverschijnselen opgeven in de Giro. Hij reed tot dat moment een sterke ronde. De Fransman reed al eens podium in de Tour de France. In de Ronde van Polen leek hij dat niveau weer te benaderen. Bora – Hansgrohe heeft Emanuel Buchmann aangewezen als kopman. De jonge duitser eindigde dit jaar in elke etappekoers bij de eerste 10. Kan hij deze lijn doortrekken naar de Vuelta? Hij is sterk begonnen.

** George Bennett, Steven Kruijswijk, David De la Cruz

George Bennett heeft zich in de schaduw van zijn succesvolle ploeg goed kunnen voorbereiden op de Ronde van Spanje. Steven Kruijswijk kan terugkijken op een prachtige Tour. Kan hij de kers op de taart zetten met een goede Vuelta? David De La Cruz heeft van de Vuelta zijn grote doel gemaakt. Hij werd al eens zevende. 

* Ion Izagirre, Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski

Ion Izagirre was de meesterknecht van Vincenzo Nibali tijdens de Tour. Na zijn uitvallen, behaalde hij nog twee keer de 2de plaats in een bergetappe. Deze Vuelta is hij de kopman van Bahrein. Alejandro Valverde won Etappe 2. Misschien dat hij nog eens uit z’n slof kan schieten op de steile Spaanse klimmen. De inmiddels 38-jarige Spanjaard is schaduwkopman bij Movistar. Michal Kwiatkowski krijgt een vrije rol bij Team Sky. Grijpt de Pool zijn kans? Hij rijdt voorlopig in de rode trui, maar het zal lastig voor hem worden om deze naar Madrid te brengen.