Voorbeschouwing puntenklassement Vuelta

Puntentrui Sagan

Vorig jaar won Chris Froome het puntenklassement in de Vuelta. Dit jaar zien we geen klassementsrenner de trui winnen. Er zijn namelijk maar liefst 5 ritten waarin de sprinters hun kans kunnen gaan voor de overwinning. Daarnaast zijn er nog 4 etappes die kunnen eindigen in een sprint van een uitgedund peloton. Beter Wielrennen ziet daarom de volgende kanshebbers voor de puntentrui: 

Wie wint de Proloog?

 

Onder de waarzeggers verloten wij te gekke wielersokken!

Speel gratis mee!

***** Peter Sagan

Overal waar Peter Sagan aan de start komt is hij favoriet voor de puntentrui. Peter de Grote komt makkelijk een klimmetje over en heeft ook nog eens snelle benen. Op de vlakke aankomsten heeft hij vooral concurrentie van Viviani, terwijl in de heuvelritten Matteo Trentin veel tegenstand zal bieden. Het is echter wel de vraag of Sagan de finish haalt. Hij ziet het namelijk als voorbereiding op het WK. 

**** Matteo Trentin

Een zelfde soort renner als Sagan, maar net iets minder goed. Althans, dat denkt iedereen. De regerend Europees Kampioen won die race van Mathieu van der Poel. Kan Matteo Trentin zijn aantal overwinningen (4) van vorig jaar evenaren? Dan zal hij een gooi kunnen doen naar de puntentrui.

*** Giacomo Nizzolo, Elia Viviani

Elia Viviani is op papier de rapste van dit peloton. Maar de Italiaan komt minder makkelijk over de heuvels. Dit werd goed duidelijk in de Giro. Toch werd hij op een selectief parcours Italiaans kampioen. Giacomo Nizzolo sprint altijd mee rond plek 5. Hij komt de meeste heuvels goed over, maar mist net die pure snelheid. De prestaties zijn meestal wel constant, waardoor hij hoog kan eindigen in het puntenklassement.

** Nacer Bouhanni, Danny van Poppel

Nacer Bouhanni werd door zijn ploeg thuisgelaten voor de Tour de France. De Fransman zal getergd aan de start verschijnen. Kan hij dit omzetten in goede resultaten? Danny van Poppel reed een degelijke Giro met een 2e plek als beste daguitslag. Hij won al eens een rit in de Vuelta en zal dit proberen over te doen. Gezien het sterke deelnemersveld zal dit nog niet gemakkelijk zijn. Na een matige Ronde van Polen is het gissen naar zijn vorm.

* Van Asbroeck, Gibbons, Consonni, Walscheid, Sarreau, Van der Sande, Aberasturi

Tom van Asbroeck reed een goede BinckBank Tour en mag zijn kans gaan in de lastige sprintetappes. Ryan Gibbons brak vorige Giro door, maar kon zijn prestaties moeizaam een vervolg geven. Simone Consonni is een onbekende naam tussen de sprinters. De 23-jarige Italiaan won een rit in de Ronde van Slovenië. Max Walscheid is een van de langste renners van het peloton. Ook een van de zwaarste. Hij zal het lastig krijgen om de heuvels te overleven. Maar sprinten kan hij wel! Marc Sarreau won al vijf wedstrijden dit jaar in Frankrijk. De Fransman wacht echter nog op zijn internationale doorbraak. Tosh van der Sande is door de meeste wielervolgers al afgeschreven, maar moest dit jaar vooral werken voor zijn ploeggenoten. Deze Vuelta mag hij weer zijn eigen kans gaan. Jon Aberasturi is een sterke Spanjaard . Hij komt makkelijk een heuveltje over en sprintte dit jaar al naar top-3 noteringen in Burgos, Tour de Yorkshire en Tour of Norway.

Wie wint de puntentrui?

  • Anders.. (60%, 3 Stemmen)
  • Peter Sagan (20%, 1 Stemmen)
  • Matteo Trentin (20%, 1 Stemmen)
  • Elia Viviani (0%, 0 Stemmen)
  • Giacomo Nizzolo (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 5

Laden ... Laden ...